Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2010 10:14 - Залози
Автор: zalozi Категория: Спорт   
Прочетен: 765 Коментари: 0 Гласове:
0



Футболните залози се превърнаха в неразделна част от магията, наречена футбол. Днес феновете не само се наслаждават на спорта, а се стремят и да осребряват футболните си познания. Хазартът дава на запалянковците още една тръпка, която утроява интереса към всеки набелязан мач. Гледаш футбол, разбираш от футбол и печелиш от футбол. Така кръгът се затваря и удоволствието е стократно по-голямо. На теория нещата са прекрасни, но залозите носят и достатъчно негативни емоции.
Футболът е достатъчно непредсказуема игра. За това и този спорт е велик. Особено днес просто няма предрешени мачове. Силите са изравнени и всеки отбор се стреми да печели. Метафората „Давид и Голиат” става все по-неприложима, към която и да е футболна среща.
Тази действителност прави и самите футболни залози доста рисковано начинание. Тръпката е по-голяма, но печалбите значително по-несигурно. Тук идва мястото на феномен, неразривно свързан със спорта. Това е суеверието.
Какви ли не странни, почти езически, ритуали сме виждали от зрели и сериозни мъже. И тук не става дума за посредствени спортисти, а за истински атлети от световна класа. Някои гледки просто смайват с липсата на смисъл и рационална логика.
Феноменът наречен „спортно суеверие” по никакъв начин не подминава любителите на футболните залози. Списъкът от „ритуали” е безкраен, то все пак има няколко, които сериозно доминират над всички останали.

Избор на букмейкър

При футболните залози, този фактор явно най-силно се откроява сред повечето суеверия. Когато даден фен, спечели от залог направен в определен пункт, това се превръща в ясен знак, че именно това е върнато място за футболни предвиждания. Много хора просто не са склонни под никакъв предлог да заменят „късметлийския” букмейкърски пункт. Каквото и да се случва, това е мястото. Всяка друга дестинация може да бъде пагубна за финансовия успех на футболния залог. За непредубедените това е пълен нон-сенс, на за феновете това е повече от закон. Някои от най-популярните и предпочитани букмейкъри са Bwin, Bet365 и SportingBet.

Любим отбор

Съществува следното правило: „Никога не прави футболни залозиза любимия си отбор”. Това означава нито „1”, нито „Х”, нито „2”. Никога! Просто отборът, близък до сърцето, не трябва да се включва колонки, прави, „криви”, системи, точен резултат, корнери – каквото и да е било! Това суеверие съсвсем категорично казва: „Няма печалба от залагане за любим отбор”.

Забранен отбор

Това е изключително всеобхватно вярване, от което малцина са успели да избягат. В своята практика, всеки залагащ се е „парил” по-често от даден отбор, който с времето се превръща в „забранен”. Залагането за него се превръща в табу и е сигурен знак за бъдещи финансови нещастия. Ако погледнем статистиката, за който и да е от тези „забранени” отбори, едва ли ще открием сериозни аномалии в спортните му резултати. Въпреки това, всеки залагащ си има поне един такъв футболен тим „табу”.

Скрий фиша

Този феномен също е сред мощните „заклинания”, които превръща футболния залог в сигурна печалба. Според суеверието, човек не трябва да показва своя фиш, преди да се е превърнал в печеливш. Веднъж направен, залогът не трябва да бъде огласяван, обсъждан, споделян с приятели. Много от феновете искрено вярват, че ако показват въпросния фиш, преди да са „излязли” мачовете, най-вероятно прогнозите няма изобщо да се сбъднат. Това естествено е крайно нежелателно и за това много от залагащите просто „засекретяват” направената футболна прогноза.

 Не изчислявай бъдещата печалба

Това е сред „майсторските” правила на опитните залагащи. Новаците са склонни да умножават коефициентите, да пресмятат печалбата от направените прогнози. Веднъж узнали сумата, въпросните „зелени” футболни специалисти потриват доволно ръце в очакване да приберат своята печалба. Опитните специалисти обаче знаят – изчисляваш ли предварително постъпленията от фиша, най-вероятно такива просто няма да има.

Това са пет от най-широко разпространените суеверия, свързани с футболните залози. Феновете все по масово залагат, печелят, губят, изпитват всякакви емоции, свързани с този най-популярен спорт. И понеже това е спорт, феновете не са много по-различни от самите професионални състезатели. Те имат своите обичайни и не толкова обичайни ритуали. Феновете не отстъпват по нищо и също се гордеят със сериозен арсенал от тайнства преди да направят всеки футболен залог. Не винаги магиите дават резултат, но въпреки това залагащите вместо да се откажат от старите суеверия, се сдобиват с нови и нови.
Колкото и нелепо да звучат, подобни суеверия са неразделна част от спорта и от футболните залози. Макар и примитивни, такива вярвания придават неповторим колорит на цялото изживяване, което предоставя всеки букмейкър. Футболът, прогнозите, залозите и надеждите се превърнаха в истински неразделни спътници в любовта на феновете към спорта.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zalozi
Категория: Спорт
Прочетен: 384160
Постинги: 484
Коментари: 28
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930