Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2010 10:56 - Сигурни залози
Автор: zalozi Категория: Спорт   
Прочетен: 1231 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2010 10:58


Сигурните залози или арбитражите имат една единствена цел – да ви донесат гарантирана печалба, използвайки разликата в коефициентите за едно събитие в различните букмейкърски къщи. Няма начин да постигнете сигурни залози, ако използвате коефициентите на събитието само в един букмейкър. Това ви гарантира 100% загуба на пари. Ако, обаче използвате разликата при коефициентите в различните букмейкъри, то тази гарантирана загуба, може да се превърне в гарантирана печалба. Няма да има значение как ще завърши срещата, вие просто ще знаете, че какъвто и резултат да излезе печелите.

 

С примери ще разберете най-лесно как става номера. Да приемем, че правите залози  на тенис. В Букмейкър А предлагат 2.05 коефициент Лейтън Хюйт да победи, докато в Букмйекър Б предлагат отново 2.05, но за победа на Анди Родик. Залагате 100$ за победа на Хюйт в Букмейкър А и 100$ за победа на Рокид в Букмейкър Б. Дотук сте заложили 200$(по 100 за победа на всеки един тенисист). Ако победи Родик печелите 205$, същото става ако победи Хюйт. От тези 205$ изваждате 200$, които заложихте по-рано и прибирате чиста печалба от 5$, независимо кой побеждава.

Друг пример:
Bet365 предлага 1.10 за победа на Отбор А и 8.00 за победа на Отбор Б.
BWin предлага 1.20 за победа на Отбор А и 5.00 за победа на Отбор Б.

По-надолу е показано съвсем точно и подробно как работи сигурния залог.
Bet365
1. 909.10$ умножаваме по 1.10 = 1000$
2. 125.00$ умножаваме по 8.00 = 1000$
BWin
1. 833.35$ умножаваме по 1.20 = 1000$
2. 200.00$ умножаваме по 5.00 = 1000$

Поглеждаме тези числа и виждаме, че ако залагаме само в Bet365 ще сме заложили общо1034.10$, а ще сме спечелили само 1000$, което ни оставя с 34$ загуба. При BWin положението е същото – залагаме 1033.35$ и печелим отново 1000$ – загуба от 33.50$. Мисля, че вече е ясно защо не е възможно да заложим „на сигурно“ само в един букмейкър.

Да видим, обаче, какво ще се получи, ако вземем най-високите коефициенти от двата букмейкъра и заложим на тях. Това са 8.00 в Bet365 и 1.20 в BWin. Как да разберем по-колко долара да заложим на всеки коефициент, ако искаме да спечелим 1000$? Просто делим 1000 на всеки коефициент . Излиза, че залагаме 125$ на 8.00 коефициент в Bet365 и 833.33$ на коефициент 1.20 в BWin. Простата сметка показва, че 125 + 833.33 = 958.33. Какво излиза, че залагаме 958.33$ в два букмейкъра, като в крайна сметка взимаме 1000$. Чистата печалба се явява на 41.67$. Няма значение кой ще победи, ние си взимаме печалбата.

Какво правим на практика? Намираме най-високите коефициентите при различните букмейкъри за едно събитие и се възползваме от тях. Пресмямате правилно в кой букмейкър трябва да се заложи и колко. След това просто чакаме да свърши двубоя, като не се притесняваме какъв ще е крайният резултат.

Стан Колев от FutbolniPrognozi.com спомена за някои „подводни камъни“ при Сигурните залози/Арбитражите и смятам да разясня по-подробно за това какви са рисковете при този вид залог и как можем да избегнем евентуални грешки.

5 риска при сигурните залози

1. Различните правила при отделните букмейкъри
Различните букмейкъри имат различни правила за изплащане на печалбата. За примери мога да дам смяната на питчъра преди преди двубоя в бейзбола, продълженията в хокея, прекъсването(поради дъжд или други причини)в тениса и други. Има риск единия букмейкър да ти върне парите, а другия да ти изплати печалбата или просто да я задържи, в случай, че залога ти не излиза. Едно от горните събития променя залога ви напълно. Ако единия букмейкър ви върне залога поради някое от горните причини или друго, то все още имате 50/50 шанс залога ви да излезе при другия букмейкър. Тези 50% шанс далеч не са малко, но все пак си е риск. Именно за това е много важно внимателно да се четата правилата при различните букмейкъри.

2. Сгрешени коефициенти
Когато се регистрираме в даден букмейкър трябва да се съгласим с условията и правилата му за игра. Именно в тези „условия и правила“ има клауза, че букмейкъра може да анулира даден ваш залог, ако сметне, че е допуснал „очевидна грешка“ при даден коефициент. По този начин, ако в едното буки залогът ви е анулиран, то в другото залога ви остава, но е непокрит и отново има шанс да загубите.

3. Невъзможността да заложите в два букмейкъра едновременно
Ако залогът ви в първия букмейкър ви отнеме прекалено много време, то има шанс да изпуснете точния коефициент при втория букмейкър или въобще да не може да заложите на събитието.

4. Сгрешен залог в бързината
Малките грешки могат да ви костват много пари. Очевидно, трябва да бързате, когато залагате на арбитражи, но понякога стават и глупави грешки.

5. Липсата на опит
Неопитността, вероятно е най-големия риск от всички изброени по-горе, тъй като съдържа всички тях. Неразбирането на това как работят коефициентите, как работи букмейкърската къща, непознаването на видовете залози и други ви слага в групата на неопитните и означава, че може да загубите пари. А целта на сигурните залози не е ли именно да избегнете загубата?!

…И техните противодействия

Добрата новина е, че за всеки един риск си има решение, което премахва шанса да загубите или поне го свежда до минимум. Другото което е, че при дългосрочни залози някои грешки са простими и в крайна сметка пак сте на печалба(статистически).

1. Залагай умно
Внимателно прочети и прегледай правилата при различните букмейкъри(още по-внимателно виж правилата за изплащане на печалбата за спорта, на който ще залагаш). Бъди сигурен, че и двата букмейкъра имат еднакви правила за изплащане, които те удовлетворяват.

2. Разпознавай „сгрешените коефициенти“
„Сгрешените коефициенти“ работят изцяло в полза на букмейкърите и ще е добре, ако се научите да ги разпознавате. Най-честата грешка при коефициентите е размяната им, т.е. коефициента за единица е даден за двойка или обратното. Случва се по-често при азиатския хендикап. Ако при единия букмейкър коефициента за дадено събитие е с 25% по-висок, отколкото при другото буки, то най-вероятно става въпрос за грешка.

3. Правете всичко внимателно и съсредоточено, но с нужната бързина

4. Залагайте на теория

5. В началото залагайте с малки суми
Последните три точки са взаимно свързани. В началото не бързайте толкова, правете всичко внимателно и точно, за да се научите как да го вършите правилно. При първите ви стъпки в сигурните залози препоръчвам да не залагате реални пари. Правете всичко както трябва, но без да залагате. Това се нарича „залагане на теория“. Нещо като „ех, ако бях заложил, колко пари щях да взема“, но този път е само във ваша полза(ако погледнем в перспектива). По този начин вие научавате как работи букмейкърската къща, без да рискувате парите си. С това трупате и опит. Повечето опит ще ви помогне и по-бързо да откривате „сгрешените коефициенти“ и да не допускате грешки в бързината. Втората стъпка, след „залагането на теория“ е залогът с малки суми.

В първите месеци на арбитражните ви залози трябва да правите тройна проверка почти на всичко.

  • Тройна проверка дали арбитража не е „очевидна грешка“ на букмейкъра.
  • Тройна проверка дали коефициентите наистина са залога, който сте избрали – под 2.5 гола, над 2.5 гола, азиатски хендикап, първо полувреме, краен резултат и т.н.
  • Тройна проверка на това, кога ще се играе срещата. Ще можете ли да си вземете печалбата този месец?
  • Тройна проверка дали сте намерили правилните отбори в правилното първенство.
  • Тройна проверка дали сте сметнали правилно коефициентите.
  • Тройна проверка на залога ви. Заложили ли сте правилната сума за всеки коефициент?

Много е важно да запомните това, което ще напиша в следващите редове. Когато залагате на арбитражи първо отваряте първия букмейкър и проверявате дали коефициента и всичко като цяло е наред. Ако всичко е точно – отваряте второто буки и ако и там нещата са както трябва – залагате. Чак тогава се връщате при първия букмейкър и правите другите си залози.

В началото няма да ви е много лесно със сигурните залози, но просто трябва да сте търпеливи и да отделите достатъчно време на „залагането на теория“. Просто следвайте указанията в тази статия, старайте се избягвате рисковете изброени по-горе и всичко ще е наред. Запомнете… в началото забавете темпото и бъдете сигурни, че правите всичко както трябва.

Източник: http://futbolniprognozi.eu/



Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zalozi
Категория: Спорт
Прочетен: 384050
Постинги: 484
Коментари: 28
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930